Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Шиян Дмитро Вікторович

Шиян Дмитро Вікторович
.

Посада, науковий ступінь: Завідувач кафедри економіки підприємства та менеджменту, доктор економічних наук, професор

Навчальні курси: «Фінансовий менеджмент», «Фінансовий аналіз», «Економічне управління підприємством».

Наукові інтереси: сталість та циклічність розвитку економічних процесів, аналіз динамічних рядів, ризики в економіці, ефективність сільськогосподарського виробництва. Автор 135 наукових робіт надрукованих у тому числі центральних виданнях різних країн : «Аграрная наука» (Росія), «Економіка АПК», «Фінанси України», «Статистика України», «Банківська справа», «Агроінком», «Економіка і прогнозування», «Економіка України», «Рынок ценных бумаг» (Росія), Agricultural Economics (Чехія-Німечинна). Автор однієї одноосібної та трьох колективних монографій. У 2003 році в видавництві «АСК» (м. Київ) вийшов підручник «Фінансовий аналіз». Науковий керівник трьох захищених кандидатських дисертацій.
В 2003 отримав стипендію обласної державної адміністрації ім. Туган-Барановського як кращий молодий науковець м. Харкова. В 2012 році став дипломатом ХІV обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена» в номінації «Науковець».

Додаткова інформація: В 1993 році закінчив Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва за спеціальністю «Бухгалтерський облік, контроль та аналіз господарської діяльності». В грудні 1993 року поступив до аспірантури ХДАУ. У 1997 році захистив кандидатську дисертацію за спеціальність 08.07.02..З 1998 року – старший викладач, 2000 р. – доцент кафедри статистики і економічного аналізу Харківського ДАУ. В 2002 р. присвоєно наукове звання доцента. В 2012 році захистив докторську дисертацію за спеціальністю 08.00.03 – економіка і управління національним господарством. З 2012 року професор кафедри економіки підприємства та менеджменту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *