Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Історія кафедри

Кафедра соціології і психології управління була створена у складі факультету «Економіки та права» Харківського національного економічного університету в 2003 році за ініціативою ректора, доктора економічних наук, професора Пономаренка Володимира Степановича. Великий внесок у  розвиток кафедри зробила доктор економічних наук, професор Дороніна Майя Степанівна. Підрозділ  став одним з перших серед інших, які поставили за мету соціально-психологічну підготовку фахівців у сфері управління персоналом. У наступні роки колективом кафедри були створені унікальні курси, пов’язані з теорією і практикою  соціології та психології управління.

З 2003 року кафедра почала готувати магістрів за спеціальністю «Управління персоналом та економіка праці» (спеціалізація «Управління розвитком персоналу»)  за навчальним планом, що мав за основу результати теоретичних і  прикладних досліджень з проблем соціально-психологічних технологій управління, представлених у наукових розробках кафедри, в тому числі і дисертаціях членів кафедри. Викладачі та співробітники кафедри виконують як фундаментальні дослідження з цільовим бюджетним фінансуванням  МОН, так і науково-прикладні дослідження колективів підприємств різної форми власності

У наступні роки кафедра удосконалювала підготовку магістрів за спеціальністю «Управління персоналом та економіка праці». Основна тенденція наукової школи кафедри – гуманізація, соціалізація менеджменту і капіталізація результатів  наукових досліджень. Викладачі кафедри постійно працюють над науково-методичним забезпеченням нових дисциплін.  Популярністю користуються навчальні посібники та підручники, що отримали гриф Мінвузу,  створені провідними спеціалістами кафедри: М. С. Дороніною, Л. О. Сасіною, Г. А. Поляковою, Н. А. Мажник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *