Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

День пам’яті жертв Голодомору

Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був Голодомор 1932—1933 рр. Ця спланована проти українського селянства акція мала ліквідувати основу української нації і національного відродження, зруйнувати незалежні господарства, унеможливити протистояння радянській владі.

Майже 10 мільйонів українців загинуло від штучного голоду, скільки ж українців не народилося через Голодомор – сказати не може ніхто.

Масштаби тих трагічних подій справді планетарні. Це навіть усвідомити важко, що на родючіших землях, в урожайний рік було вчинено вбивство мільйонів людей, майже третина яких – діти. Фахівці підрахували, що кількість жертв у справжній війні проти українського селянства, якою, власне, і був Голодомор, перевищила загальну кількість загиблих у всіх країнах під час Першої світової війни. Це справді страшно…

23 листопада Україна вшановує пам’ять жертв голодомору. Ця трагічна подія залишила жахливий відбиток на психіці тих хто її пережив.

26 листопада у нашому університеті відбувся День вшанування жертв Голодомору.

Досить емоційно,зворушливо і пізнавально виступили:

Пономаренко Володимир Степанович – ректор, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України.

Черемська Ольга Степанівна – завідувач кафедри українознавства та мовної підготовки іноземних громадян, професор, кандидат філологічних наук.

Пастушенко Андрій Олександрович – старший викладач кафедри українознавства та мовної підготовки іноземних громадян.

За ті десятиліття, що минули після геноциду українського народу, виросло кілька нових поколінь, але пам’ять про ті дні живе у серцях і сьогодні. Змінювалось життя, змінювалась влада, але спомини залишилися непідкупними. Ця трагедія на віки залишиться у душах та серцях поколінь.

новый коллаж7885

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *