Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Університет сьогодні

reformsХарківський національний економічний університет є державним вищим навчальним закладом вищого, IV рівня акредитації, що знаходиться в віданні Міністерства освіти і науки України.

На сьогодні, Харківський національний економічний університет є провідним спеціалізованим вищим навчальним закладом Сходу України, який надає повний спектр навчальних послуг, здійснюючи багатоступеневу підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації фахівців з 22 спеціальностей таких напрямків:

економіка і підприємництво
менеджмент
комп’ютерні науки
видавничо-поліграфічна справа
туризм
державне управління

До складу університету входить 8 факультетів, 34 кафедри, Вищі школи, Міжгалузевий інститут підвищення кваліфікації, спецради із захисту дисертацій, навчальні та науково-дослідні лабораторії, обчислювальний центр, наукова бібліотека, видавництво, спортивні комплекси.

ХНЕУ є базовим регіональним центром з підготовки та перепідготовки державних службовців та одним з науково-методичних центрів Міністерства освіти і науки з питань підготовки економістів та менеджерів.

Маючи чималий досвід навчання вітчизняного студентства, ХНЕУ впливає на кадрову, науково-технічну і економічну політику промислових підприємств та організацій країни. Поставивши провідним принципом своєї діяльності формування інтелектуальної еліти у економіки нашої країни, умовою досягнення цієї мети університет бачить підготовку високопрофесійного економіста, знайомого з сучасними інформаційними технологіями та такого, що має інноваційну модель поведінки.

Реалізації названих положень служить розвинута в університеті система безперервної освіти. У своєму сучасному виді вона являє науково-навчальний комплекс, який включає проведення довузівського відбору здібних абітурієнтів та їх підготовки, стаціонарне й заочне навчання, а також підготовку і перепідготовку фахівців вищої кваліфікації. Навчаючись на створених при факультетах вищих школах студенти мають можливість одержати суміжну спеціальність, вносячи за навчання пільгову оплату.

Університетом створено гнучку систему керування якістю підготовки фахівців, засновану на безперервному моніторингу успішності роботи випускників ХНЕУ.

ХНЕУ активно впроваджує стандарти освіти, сумісні з тими, що діють в країнах Європейського співтовариства. Побудова навчання відповідно до принципу “уніфікація форми (стандартизація курсів) – оригінальність змісту (наповнення модулів)”, дозволяє найбільше повно реалізувати переваги ХНЕУ, пов’язані з високим рівнем розвитку науково-дослідної роботи та її інтеграції з навчальним процесом та господарською практикою. Участь в наукових дослідженнях має сформувати зацікавленого фахівця, який творче підходить до роботи, який здатен успішно розв’язувати завдання, що їх висуває сучасна господарська практика.

ХНЕУ є учасником низки міжнародних освітніх програм і проектів. Офіційними партнерами ХНЕУ стали університети Франції, Греції, Польщі, Туреччини, КНР, В’єтнаму. Відповідність університету сучасним освітнім стандартам засвідчило запрошення його приєднатися до Magna Charta Universitatum – престижної організації університетів світу зі штаб-квартирою у м. Болонья (Італія) – 18 вересня 2004 року.

Студенти ХНЕУ мають можливість проходити стажування на провідних вітчизняних промислових, фінансових, консалтингових та інших компаніях країни. Навчаючись, студенти проходять мовну підготовку на загальних та факультативних курсах, вивчаючи за вибором англійську, французьку, німецьку, китайську, італійську, турецьку, арабську, польську мови.

За результатами навчання вони здобувають фундаментальну підготовку, яка дозволяє їм приймати та здійснювати ефективні рішення для всього спектра сучасної економічної проблематики, включаючи вибір конкурентноздатних виробів, оцінку ефективності інвестиційних проектів і техніко-організаційного рівня виробництва, розробки стратегії розвитку підприємства, планування діяльності, організації виробництва і праці, маркетингові дослідження, ефективний збут продукції, глибокий економічний аналіз та ін.

Випускники ХНЕУ успішно забезпечують кадрову потребу провідних державних, приватних і акціонерних підприємств країни, працюють у науково-дослідних інститутах і вузах, банках і органах державного управління, у туристичних компаніях і в малому та середньому підприємництві, у сфері обслуговування, забезпечення міжнародної діяльності, планують і проектують інфраструктури підприємств, міст, регіонів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *